Svart Leppestift

I dag er svart leppestift mest forbundet med goth subkultur, og, i mindre grad, noen heavy metal-band og sangere. Band som KISS og Alice Cooper fremdeles bruke dette dramatisk look. Men når dårlig brukt, kan dette leppestift ser tacky og prøve-hard. Blant gotere, er det merket av en uerfaren eller selv uvitende person.

Svart Leppestift

Hvis du har vært på et amerikansk kjøpesenter, kan du sannsynligvis bildet slik person i tankene dine: ute av form, iført en stor svart t-skjorte, med svart neglelakk, og scraggly, uflidd hår. Denne tragiske tenåring (eller forvokst tenåring) har gitt svart leppestift et dårlig navn. Forhåpentligvis vil denne personen vil vokse ut av sine kjepphest, får mer i form, og gå videre til et bedre utseende.

Så, som betyr svart leppestift ser bra ut på? Og hvordan kan du bruke den slik at du ikke ser ut som du er iført en Halloween kostyme ut av sesongen? Først forstå historien til denne leppestift farge; og følger mitt råd.

En kort historie av svarte lepper

Noen stammer, blant Maori i New Zealand, maling og tatovering sine lepper svart. I hinduistisk tradisjon, ville både menn og kvinner farge sine lepper og tenner med Betel, noe som resulterer i en mørk grønn farge. Det er mange årsaker til denne type pynt, fra seremoniell markering (f.eks svart maling representerer blodet av sine fiender) til tribal identifikasjon.

I renessansen England, dronning Elizabeth I popularisert en proto-goth utseendet gjennomskinnelig hvit hud med mørk, men ikke svart, lepper.

Spol frem (nok en gang) til 1920-tallet. Fargefilm eksisterte, men var uoverkommelig dyrt å bruke det i filmer, spesielt full lengde funksjoner. Mange filmskuespillerinner, som Clara Bow, hadde på seg svart leppestift på settet, for å fremheve konturene i sine lepper. Dette førte til populariteten til svært mørke røde lepper. Mange kvinner har imidlertid valgt en mer naturlig look, som annonseres av Tangee og andre selskaper.

På 1950-tallet, B- til Z-Grade skrekkfilmer tidvis brukt mørk leppestift på fristerinner. Vampira, en 1950 TV horror vert, vanligvis hadde på seg en mid-tone leppestift med dramatisk øyesminke og sterkt overdrevne øyenbryn. På denne tiden, selvfølgelig, svart greasepaint eksisterte, men bruken på leppene var ikke mainstream.

Det var først på slutten av 1970-tallet og 1980-tallet som punk, goth og new wave ungdom startet opp nye, dristige kosmetiske utseende. Sangere som Siouxsie Sioux (bildet over), Peter Murphy og Robert Smith begynte å eksperimentere med en ny, mørkere utseende, inspirert av punk rock, teddy gutter, og romantisk poesi. Dette ser ville gå videre til å bli «gothic» slik vi kjenner det i dag.

Svart LeppestiftSvart leppestift fra hett emne.

Svart leppestift var en del av dette ser ut, men det er ikke så utbredt som vi tror. Robert Smith absolutt hadde det på et tidspunkt, men de fleste bilder av ham viser ham iført svart øyenskygge med rød eller mørk rosa, lepper (hvis han har på seg noe sminke i det hele tatt). For de fleste tidlige goterne, øynene var det sentrale punktet i oppmerksomhet, noe som resulterer i dramatisk og overdrevet øyesminke kombinert med relativt beskjedne leppestift.

Som 80-tallet viste til 90-tallet, goth subkulturen drev lenger vekk fra sine punk opprinnelse, noe som resulterer i handlinger som Marilyn Manson og Nine Inch Nails, og fødselen av industriell musikk. Fokus for oppmerksomheten vendt fra øynene til leppene; som artister som Courtney Love smurte rød leppestift over deres ansikter, gotere deigete deres ansikter i hvitt og sine lepper i sort. Even «moderne primitive» lånt fra denne bevegelsen, med unge kvinner med dreads og tribal tatoveringer iført espresso eller sjokolade-dekket leppestift å gå med sine jord-tonet garderober.

Anekdotiske kontoer tyder på at «gothic» individer predate goth subkultur. Moren min fortalte meg en gang om en venn av henne som på midten av 1960-tallet, hadde alle svart, kjørte en likbil, og holdt en stor giftig slange i huset hans. Det er ikke urimelig, da, å tenke at noen isolerte individer eksperimentert med dette utseende, hvis bare i personvernet til sine egne hjem.

En kort brukerhåndboken

Først noen generelle retningslinjer:

Test leppestift før du kjøper den, uansett farge det er. Spesielt hvis det er over $ 5. Hvorfor kaste bort pengene dine?

Ta med en venn når du handler for skjønnhetsprodukter. En annen mening, som ikke er motivert av provisjon (som noen selgere er), er uvurderlig.

Ikke kjøp noe du ikke har råd. Ja, selv om det er virkelig søt. Du vil overleve.

Nå, som ute av veien. Hva slags folk ser bra ut i svart leppestift? Selv om unntak finnes, her er en generell liste:

1. Bleke eller mellom hudfarge folk med mørkt hår. Dette kan være grunnen til at svart er så populær i goth samfunnet, siden mange gotere aspirere til denne looken. Noen mennesker med denne hudfarge ikke liker det, skjønt. Di gustabis.
2. Svært mørk-skinned mennesker. Noen som Alek Wek kan trekke av svart leppestift, spesielt i en high fashion photo shoot, fordi den ikke gjøre henne ser tuberkuløse eller vasket ut. Så igjen, kan Alek Wek trekke av omtrent alle antrekk hun vil.
3. Unge mennesker. Mørkere leppestifter alder folk flest, bortsett fra de helt unge, som ser ut som de bare raidet mors sminke kabinett. Vanligvis sorte lepper ser best ut på de aldre 16-25.

Selvfølgelig finnes unntak. Noen blondiner ser fint med sorte lepper. Noen eldre mennesker gjør, også. Men hvis du ikke er en av unntakene, her er noen måter å gjøre dette ser jobben for deg:

* Bruk leppestift med pensel. Dette vil holde deg fra å overdrive utseendet. Det vil også gjøre programmet jevnere, og tillater deg å blande det mer lettere inn i din naturlige leppefarge og leppe linje.
* Bruk en nesten svart farge leppestift, som mørk rød, mørk lilla, mørk brun et cetera. Dette er spesielt bra hvis du har en lav kontrast hudfarge, hvor svart vil gjøre at du ser positivt tuberkuløs.
* Under-heve andre deler av ansiktet. Iført dramatisk øyesminke med dramatisk leppestift ender opp med å gjøre deg se ut som en klovn. Velg en del av ansiktet for å understreke, og feste med det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*