Grunnleggende stell og vedlikehold av Rolex klokker

Rolex klokker er kjent for både sin presisjon og eleganse. En slik sterling kombinasjon av skjønnhet og dyktighet kan være grunnen til at de kommandoen en så høy pris. Hver person som eier en Rolex behandler det som en spesiell besittelse. Hvis du eier en Rolex og ønsker å verne om den for alltid, så må man lære å ta ordentlig vare på uret. En enkel omsorg og grunnleggende vedlikehold program vil ikke bare holde Rolex i perfekt fungerende tilstand i årene som kommer, men vil gi den følelsen at du er iført en splitter ny Rolex hver gang du bruker klokken din.

Rolex klokker

Den grunnleggende pleie og vedlikeholdsprogram for Rolex klokker inkluderer følgende trinn:

1. Ha Din Rolex Regelmessig

Vanlig slitasje og bruk av din Rolex vil holde vakt i perfekt stand kjører. Ved å gjøre dette, kan du sikre en konstant strøm av smøremidler i bevegelsen. Hvis det ikke brukes på en jevnlig basis, kan disse smøremidler stivne, forårsaker friksjon innen bevegelsen. Til slutt kan denne friksjonen skade funksjon av bevegelsen. Hvis du ikke bruker din Rolex regelmessig, sørg for å avvikle det minst en gang i uken. Dette vil holde ur tannhjul i bevegelse, og dermed hindre smøremidler fra herding.

2. Rengjøre Rolex

Som alle andre verk av intrikate artisteri og teknologi, krever en Rolex sporadisk rengjøring og vedlikehold. Det er mange steder på vakt der skitt, kroppsoljer og andre fete partikler akkumuleres, for eksempel mellom linkene på armbåndet, området bli med saken og bezel, og rundt Cyclops linsen. På gjentatt bruk, vil du se klart slike partikler på din Rolex. Når slike partikler er sett, vil klokken krever en grundig rengjøring som beskrevet nedenfor:

– Før du begynner å rengjøre, sørg svingete kronen er skrudd på saken.
– Siden du skal bruke hendene til å rengjøre uret, vaske dem grundig med såpe eller håndvask slik at du unngår å overføre noe skitt eller fett.
– Bruk lunkent vann for å skylle av klokken din.
– Fyll en skål med lunkent vann og ammoniakk fri mild såpe.
– Påfør denne såpevann over klokken ved hjelp av hendene.
– Nå, forsiktig skrubbe klokken til å rense den for alle partikler. Din gammel tannbørste kan brukes som en ideell skrubb for dette formålet. Under skrubbing, senk ur og tannbørsten inn i såpevann med korte mellomrom.
– Når du er sikker på at Rolex har blitt renset, skyll klokke med lunkent vann.
– Bruk en ren og myk bomullsklut, forsiktig klapp klokken inntil tørket.
– Siden duken ikke kan nå de linkene på armbånd, må du bruke en vifte eller hårføner for å fjerne overflødig vann fra den indre overflaten av lenkene.
– For å gjøre Rolex watch helt tørr, kan du også bruke et tørt håndkle for å fjerne eventuelle gjenværende fuktighet.

3. Fjerne Riper fra Bracelet of Din Rolex Klokke

Armbåndet av Rolex trenger spesiell omsorg, som det er utsatt for riper. Dette gjelder spesielt for Oyster armbånd som har polert center koblinger. Ved polering armbåndet gang i noen måneder, kan du beholde den splitter nye utseendet på Rolex alltid. Du enkelt kan fjerne riper fra de polerte midt linker med litt innsats og tid brukt. Alt du trenger er en god kvalitet pusseklut som kan plukkes fra produkter utviklet for å fjerne riper fra polert rustfritt stål og gull overflater. Et slikt stoff kommer dynket i en spesiell væske ment for polering. Disse polering kluter er billig og kan brukes flere ganger. Når du bruker pusseklut på overflaten av armbåndet ditt, er det flere ting du bør huske på, inkludert –

– Sørg for at du bruker kluten bare på den polerte overflaten av armbånd. Hvis du bruker den på ikke-polert overflate, vil det skade børstet finish.
– En måte å unngå denne feilen er å bruke en Q-Tip. Du kan vikle kluten rundt hodet og komfortabelt begrense bevegelsen til den polerte overflaten.
– Ikke bruk for mye press mens polering fordi bare en moderat mengde press er nødvendig.
– Unngå å bruke sirkulære eller kryss slag mens polering. I stedet prøver å følge strømningen av metallet. Med andre ord, med korn av overflaten og ikke mot korn.
– Et minutt av polering vanligvis er nok til å fjerne de fine riper som vises som hairlines. Du må kanskje bruke mer tid, men hvis ripene er dypere eller mer fremtredende.
– Til slutt, unngå polering flater som ikke har noen riper. Du vil ende opp med å fjerne et tynt lag av metall fra overflaten ved hjelp av polering fordi overflaten ikke har lidd noen innsnitt i form av en skramme. Mindre er mer.

4. Winding Din Rolex

Rolex-klokker (unntatt Oysterquartz) er evigvarende som betyr at de er selv svingete. På en gjennomsnittlig, Rolex klokker har en strømreserve på 48 timer. Hvis ikke sår etter 48 timer, vil din Rolex slutte å kjøre og synes døde. Det er ikke et stort problem, men fordi du kan sveive klokken manuelt. Bare skru kronen til posisjon 2 og vind det ca 30 til 40 ganger og når du har gjort dette, skru kronen ned igjen. Det er noen punkter som du bør ta i betraktning når svingete uret. De inkluderer –

– Winding din Rolex mens du bruker det på håndleddet bør unngås.
– Hvis funnet død eller i et ikke-fungerende modus, ikke rist klokken.
– Selv etter at du har sår det, ikke rist klokken hvis det ikke begynne å jobbe. Simply, rotere håndleddet forsiktig, som vil tillate klokken til å rotere i tillegg, og kan gi rotoren inne i «kick start» den trenger.
– Hvis det fortsatt uret ikke starter, snarere enn risting og muligens skade Rolex, enkelt sagt klokken til side og la den starte på egen hånd.
– Aldri bekymre deg over-svingete uret som hver Rolex har en innebygd beskyttelsesmekanisme, som ikke tillater bevegelse for å være over såret.

5. Vanntett Rolex

De fleste av Rolex klokker kommer med en testet og garantert dybde rating på 330 fot. Denne vanntette naturen betyr at ikke bare kan du ta en dusj på seg klokken, men du kan også svømme med den. Unngå dykking med dykkerutstyr, men når iført uret, fordi de er ikke laget for dypt vann. For slike vannlevende situasjoner, har Rolex skapt Submariner og Sea-Dweller modeller. Når du dykker mens iført disse modellene, men pass på at den svingete kronen er skrudd ned på saken. Underwater, uansett årsak, hvis du har forlatt den svingete krone løst skrudd, er det en sjanse saken kan bli oversvømmet med vann, til slutt skade uret. Hvis du velger å kjøpe en Rolex klokke (ikke-dykkerens klokker), foreslår vi uret bør ikke være slitt selv mens bading eller dusjing. Behandle disse klokkene som bestandig bare vann på grunn av alder og tilpasset arbeid involvert med dem. Ja, du kan vaske hendene mens iført din Rolex, men vennligst behandle din Rolex med respekt og omsorg som en så stor skatt fortjener.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*